diumenge, 24 d’agost del 2008

A la Central Nuclerar de Vandellós no n'aprenen

És el segon cop que sentim a parlar de la Central Nuclear de Vandellós aquesta setmana, i per desgràcia torna a ser per un fet negatiu. Aquest cop l'incident ha estat un incendi que s'ha iniciat a una sala de turbines. Per sort, en cap moment s'ha aproximat perillosament al reactor nuclear. Pel que es veu, aquest incendi s'ha iniciat per un seguit de negligències que van començar aquesta setmana, quan va haver una fuita en una de les sales i que no es va arreglar degudament.

Tal com ja vaig nombrar a l'entrada anterior, aquests fets haurien d'estar molt més controlats i suervisats, amb totes les mesures de seguretat adequades. Si les empreses no tenen incentius per dur a terme una bona gestió de la seva activitat, és l'Estat qui ha d'intervenir per posar-les al seu lloc.

Aquest incendi ha estat de petit abast, però ha malmés parts importants de l'estructura, com les turbines, que fa que l'activitat de la central deixe de transcorrer de forma normal i haurà de parar la seua producciò de forma indefinida. Per sort, no s'ha hagut de lamentar danys personals.


Per altra banda, aquesta parada forçosa pot representar per a les empreses gestores, Endesa i Iberdrola, una minoració considerable en els resultats econòmics d'aquest any. A més, la reparació i reposició de peces per a reiniciar la producció tindrà uns costs molt elevats. Esperem que aquesta aturada no repercuteixi en els treballadors que veuran afectats els seus llocs de treball.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No crec que aquest incident sigui gaire diferent dels que han tingut lloc fins ara (els 4 incidents greus i els 2 lleus) però la difèrencia és que un incendi no es pot amagar de la opinió pública.

Una altra cosa a tenir en compte, és que aquestes multes tan astronòmiques, els costos de reparació i la paralització de procesos que comportin una font d'ingrés, portarà molt segurament al tancament de la central, comportant com a minim, una disminució dels llocs de treball. Aixó si avans no tanquen...