dissabte, 18 de juliol del 2009

L'autovia A-7 una mica més a prop del Territori


El passat 16 de juliol es va obrir al trànsit un nou tram de l’autovia A-7, entre Mont-Roig i l’Hospitalet. Aquesta autovia, que ja anava des d'Altafulla fins a Cambrils, s'ha allargat fins a l'Hospitalet de l'Infant. Per tant, el recorregut tan farragós que passava per zones poblades i molt transitades, com és el cas de Miami Platja, serà un agradable passeig.




Aquesta és una obra molt esperada per la nombrosa població de les TE que es desplacen diariament cap al Camp de Tarragona i viceversa. També cal dir que es tracta d'un recorregut de pas de trànsit nacional i internacional molt dens, i que és un punt que uneix el nord del país i Europa amb el sud. Per tant, aquesta obra és de gran importancia, tant a nivell de comoditat per a la població de les Terres de l'Ebre, com per al seu desenvolupament econòmic. Una millor comunicació és un atractiu per a l'implantació de noves inversions industrials i comercials. S'obren un seguit d'oportunitats que hem de saber aprofitar.


Tot i que l'autovia s'ha aproximat considerablement a les nostres terres, encara hi ha molt per fer, ja que aquesta va des de Barcelona fina a Aljecires. Tal com es pot veure en el diagrama, aquesta obra s'està realitzant per trams segons les capacitats d'inversió i segons l'estat de desenvolupament del projecte.

Com sempre, el tram que passa per les TE encara està en fase de projecte, i encara no s'ha confirmat el traçat ni han estat licitades les obres. El pitjor de tot això és que part de la culpa d'aquest endarreriment recau en la gent d'aquí, per les habituals discussions tant per les expropiacions com pel traçat. També es pot veure que gran part de la totalitat de l'obra que uneix Barcelona amb Aljecires està acabada o en construcció (groc i verd). Cal reclamar el que ens correspón, que és un tracte igualitari.



Els 144 kilòmetres de traçat pendents de projecte (amb taronja al diagrama) són els que passaran per les TE, però com és habitual, el pressupost per a aquest tram no és suficient.
El cost dels 8 kilòmetres d'aquest darrer tram inaugurat és de 93 milions d'euros, és a dir que el tram que encara està pendent, ha de ser realment costós per a l'administració i, per tant, pot ser encara ens haurem d'esperar un bon temps, però no s'ha de perdre l'esperança.

També cal recordar que aquest nou tram serà el que alleugerarà el transit que circula per l'interior de l'Aldea i que tants problemes està donant a aquesta població.

Voldria tornar a insistir en la importància d'aquesta obra per a les TE, ja que un territori desprovist d'infraestructures és un territòri abocat a la decadència i a l'endarreriment.

3 comentaris:

La Familia Menta ha dit...

És una mica trist que gairebé tota la carretera estigue en obres, o fins i tot acabada, i el tram d'aquí encara està no està ni començat...

L'illa dels monstres ha dit...

Quin descans l'altre dia passant per l'autovia: més seguretat, més comoditat, més rapidesa, evitar Miami Platja i similars,... a veure si la continuen aviat més cap avall

Anònim ha dit...

Poc a poc i bona lletra, que diuen u.u (però si anem tan lentament acabarem anant marxa enrere!).