divendres, 21 de març del 2008

L'aeroport de les TE, un projecte de futur

Estic molt content perquè últimament hem llegit la noticia que a les Terres de l'Ebre es construirà una aeroport, més concretament entre Tortosa i Amposta. Aquesta construcció pot ser el pas definitiu per a fer que el territori tingue la importancia i el reconeixement que es mereix

Les TE tenen un dèficit històric en infraestructures, sobretot en les de la comunicació. A més, aquest podria ser un bon remei per a curar-nos de la falta d'invesió en el territori. Aquesta infraestructura produirà a l'Ebre un efecte d'atracció per a inversors i empreses que desencadenaria un seguit de efectes com:

- Atracció turística i major afluència de visitants al territori
- Augment del número de llocs de treball, a més de mà d'obra qualificada per a l'aeroport
- Empreses amb molta necessitat de comunicació i transport podran establir-se aquí
- Creixement de la població i per tant major inversió en infraestructures per part de la Generalitat i de l'Estat
- I una llarga llista d'altres beneficis que ens proporcionaran les sinèrgies positives de l'augment de l'activitat en el territori

És veritat que molta gent veu aquesta construcció com una cosa negativa i precipitada, a més de tenir un impacte mediambiental negatiu. Però jo els hi diria que tots els beneficis socials i econòmics que aquest pot produir són molt majors que els inconvenients

També hi ha gent que opina que la proximitat d'aquest aeroport amb el de Reus fa que sigue innecesari i excessiu. A això jo contesto que hi ha la mateixa distancia (més o menys) entre l'aeroport de Reus i Barcelona que el que hi haurà entre el d'aquí i el de Reus. A més serien del tot complementaris ja que Reus cobreix trajectes nacionals i europeus, mentre que el de l'Ebre estaria destinat a vols intercontinentals (o almenys és això el que es preveu).

Les inversions d'aquest tipus en el territori són molt positives. Per tant s'ha de deixar de banda la por al canvi i la tendència a dir "NO" a molts projectes amb molta perspectiva de futur. Si volem crèixer i tindre un territori de primera cal que ens obrim al canvi i a la innovació.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola Cristian estic totalment d’acord amb tu i a més li dono total suport a la proposta de donar cabuda al nostre territori un aeroport que faci vols intercontinentals, tot i que crec que al menys es podrien fer vols amb escala a Madrid. Crec com tu que l’aeroport de les Terres de l’Ebre ens pot beneficiar econòmicament amb l’implantació de noves empreses que vulguin apostar fort en aquest territori, pot ser moltes empreses s’ho pensarien 2 cops abans de instal·lar-se en un altre lloc. També ens pot beneficiar amb el tema de les infrastructures, ja que hi ha un dèficit important en aquest tema, no es disposa de cap tipus de servei de transport de mercaderies que no siguin per carretera.
Bueno espero que la gent que digui que no a l’aeroport de les Terres de l’Ebre s’ho pensi 2 cops perquè necessitem aquest tipus d’infrastructures per millorar el nostre territori, equiparar-lo per fi amb altres i estar al nivell que correspon a l’època en la que ens trobem. Si que estem al sud de Catalunya, però, això no vol dir que hem de ser el cul de Catalunya i rebre les pitjor infrastructures, ja en tenim prou amb els polítics que no saben lluitar pels interessos de la nostra terra, no fa falta que ens posem pals a les rodes a l’hora de millorar el nostre territori.