dijous, 28 d’agost del 2008

L'Aldea diu prou! i amb rao

Un dels temes sempre pendents a les nostres contrades és la falta d'inversió pública en infraestructures. Aquest és el cas de l'Aldea, que des de fa molt de temps reclama la construcció d'una obra realment necessària: la variant de la N-340 que ha de passar per fora del nucli urbà. Aquesta construcció evitarà l'elevat nombre d'accidents (més de 200 a l'any) que es produeixen en aquest tram de menys de 3,5 km.

Com és evident la població es desespera a ran de la temor i la incomoditat que produeix aquesta carretera i han decidit unir totes les seues veuu i manifestar-se. Tot i que per fi s'ha aconseguit que el Ministeri de Foment hagi aprovat la construcció d'aquest ramal que descongestinarà la ciutat d'un volum mitjà de 15.000 vehicles al dia, en el millor dels casos aquesta construcció estarà acabada per a l'any 2012. Això implica 4 llargs anys més d'insoportable trànsit urbà. Per tant, des de l'ajuntment de l'Aldea ha proposat al govern de lliberar de peatges el tram de l'AP-7, que va de l'Ampolla fins a Amposta, com a solució temporal a la desastrosa situació.

Com és habitual, per a que s'escolten les nostres "pregàries", és necessari forçar la situació i per tant, per a conseguir l'alliberació del tram d'autopista, ha calgut manifestar-se. A força de movilitzacións i de talls de la carretera, s'ha aconseguit que se'ns escolte. Ara el Govern s'ha compromès a procedir a l'alliberament de l'autopista, tot i que a hores d'ara encara no s'ha fet efectiva.

Per a acabar, cal dir que aquest procés s'ha iniciat fa més de 10 anys (del 15 de gener de 1997), i que això es pot considerar una exageració (a més, no crec que hagés tardat tant si la situació fos idèntica però a Barcelona i rodalies). També cal recordar que ha hagut molts pressupostos acceptats que, a banda de no haver estat executats, no han estat suficientment dotats (inferiors al milió d'euros "166 milions de pessetes"). Ara sembla que el pressupost ja és més coherent: 36,7 milions d'euros per realitzar una circumbalació de 7,6 km.

Esperem que aquesta vegada vaigue la vençuda i que realment s'inicien les obres a temps per a acabar el 2012 i que realment s'allivere la AP-7 durant aquest temps. Si no és així, jo animo a tothoma, aldeans i no-aldeans, a manifestar-se i fer pressió, perquè Tots hem de dir prou!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt curiós, no sabia que això portes tant de temps... El que jo em pregunto és: quan fa que està la carretera esta aquí i quan porta l'Aldea construida o iniciada o el que sigui? M'estranyaria que la carretera fos posterior a la construcció de les cases i en el seu moment no s'haguessin queixat ja els aldeans...

En qualsevol cas ha de fotre motl que tallin la carretera. Jo que passo per allí quan agafo el bus per anar a classe me fotria molt fer tard o arribar molt més atrd a casa per una causa així, tot i que els pobres aldeans tenen dret a queixar-se (i jo el dret i deure d'assistir a classe).

La Familia Menta ha dit...

Si ho fan, és justament per a que putege, que la gent s'interesse pel que passa, si no no seria efectiu.

Jo em vaig trobar una vegada en la situació de no poder passar perquè està la carretera tallada per la mani, la solució va ser agafar una carretera secundària que ens va recomanar el policia.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
La Familia Menta ha dit...

Per al responsable del post anterior:

Aquest és un espai de diàleg i reflexió, aquestes valoracions no tenen cabuda aquí. Si ets universitari, tal com pretens al teu missatge, vol dir que tens almeny 18 anys, i que ets prou peludet com per anar amb criaturades d'aquestes, més pròpies d'un "pavo" de 12 anys.

A més, has demostrat tota la teua valentia i el teu immens coratge al fer aquests comentaris de forma anònima. Almenys tingues un mínim de dignitat i identifícat, i si realment penses el que has escrit, ho parles cara a cara com les persones civilitzades i no com el xiquets menuts.

Dit això, només volia afegir que no ets qui per fer aquestes valoracions. Si tens un problema amb algú, ho parles, i si no, doncs el deixes estar i punt.

He dit.

Anònim ha dit...

O_O

Què deia?