dissabte, 13 de setembre del 2008

El tren ens passa de llarg

El primer cap de setmana del mes de septembre Adif i Renfe van fer a Tarragona una reunió per a concretar com quedaran els serveis ferroviaris a les Terres de l'Ebre després de la retallada de personal en algunes estacions i baixadors. Finalment, s'ha decidit que les estacions afectades seran les de Flix, Ascó i Riba-Roja, essent així Rivera d'Ebre la única comarca afectada. La minoració d'un total de 17 treballadors i la reducció de dies amb servei 24 h són els principals retalls que es produïran.
Que hi hage treballadors i personal en una estació implica un major control de l'incivisme, i així es conserven millor les instal·lacions, al igual que augmenta la seguretat dels viatgers. Per tant, no només es tracta d'un millor servei sinó que de més seguritat i concervació.

La situació actual de les terres és:

- Dos estacions mercantils i de passatgers amb servei de personal 24 h, que són Tortosa i l'Aldea.

- Cinc estacions menors (menor servei de personal i menys parades al dia), que són l'Ampolla, l'Ametlla, Mòra, Flix i Riba-Roja.

- Tres baixadors (sense personal de servei i instal·lacions mínimes), que són Ulldecona, Camarles i Ascó.





Aquest panorama desolador deixa la Terra Alta molt mal parada ja que no consta de cap estació ni baixador. El Montsià només te un baixador a Ulldecona i res més, i només el Baix ebre compta amb estacions comercials i amb bons serveis. També cal esmentar que l'Estació de Tortosa s'ha vist molt afectada pel desviament que s'ha produït del trajecte i que l'ha convertit en un cul de sac i que li ha reduït molt les destinacions.

Per tant, podem dir que les infraestructures a les TE en transport ferroviari són bastant deficients i crec que manca una gran inversió. Tampoc és que puguem tirar coets pel que fa el servei d'autobusos, que podria suplir la mancança de comunicacions i transport de persones. A sobre tenim retallades de serveis que deterioren la qualitat i seguretat dels nostres desplaçaments, per a que Adif i Renfe tinguen més beneficis. Estem una mica descuidats pel que fa a inversions públiques i per tant hem de reclamar el que és nostre, el dret a uns bons serveis públics com la resta d'habitants de "primera", que viuen en zones més poblades.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A l'Ametlla de Mar i l'Ampolla hi ha les mateixes parades de trens que a Tortosa, on sí hi ha menys és a Camarles i ja ni diguessim Camredó, que no menciones.

Veig que la cosa encara va a més mal (no m'atreveixo a dir pitjor, que al menys tenim serveis). No aniria malament un servei de "rodalies" per la zona, però millor que ho porti la Generalitat, que si ens hem de fiar de Renfe...

Per altra banda crec que tampoc enstem tant malament en quant a serveis de transport públic, millor això que anar en un bus ple de gent fisn i tot al sostre.

Està clar que econòmicament és diferent però segurament si decideixen retallar per aquí i no a altres estavions serà per alguna cosa, dubto que vulguessin treure personal a l'estació de Tortosa o fins i tot a la de l'Ametlla o l'Ampolla, que encara que tinguin mínimes instal·lacions i personal són llocs molt turístics.

La Familia Menta ha dit...

Classificar de "lloc molt turístic" a Tortosa és al meu parer una mica massa ^^"

La diferència entre l'Ametlla i l'Ampolla, que ha mencionat el noi gat, i Tortosa em sembla que és que les dos primeres són només de passatgers i les altres són estacions mercantils, al igualq ue la de l'Aldea. Potser m'equivoco, però crec que és per això que l'Aldea i Tortosa són les dos úniques estacions ebrenques considerades més importants.

I tal com dius, gatet, si ens hem de fiar de Renfe, anem apanyats...

Anònim ha dit...

Miau ò_ó

Jo crec que si a Tortosa arriben trens és xq és capital de comarca i hi ha molta gent que encara l'agafa aquí, a part els hi va bé poder deixar trens aquí tota la nit i al matí següent tornar-los a posar ne marxa (o sigui, que Tortosa va bé per aparcar els trens -o-).

L'Aldea és important per qüestió geografica i punt, si no existís l'Aldea seria Camarles, potser XD